[English] SourceForge.net Logo

Nota: aquesta informació està desactualitzada. Visiteu el wiki del projecte (en anglés, ens sap greu).

Bitextor: el generador automàtic de bitextos


Què és Bitextor?

Bitextor és un generador automàtic de bitextos que obté el seu corpus documental d'Internet. Bitextor treballa descarregant llocs web sencers (aplicant un filtre per descarregar només aquells fitxers escrits en HTML) i comparant cada parell de fitxers. En detecta l'idioma i, mitjançant un conjunt d'heurístiques (mida del fitxer, distància d'edició dels esquelets HTML, format, etc.), intenta esbrinar quins fitxers tenen el mateix contingut en diferents idiomes. Una vegada ha identificat els parells de fitxers genera un bitext en format TMX.

L'objectiu d'aquesta aplicació es proporcionar una forma simple d'obtenir corpus bilingüe d'una forma semi-supervisada per a entrenar sistemes de traducció automàtica.

qui desenvolupa Bitextor?

Bitextor és un projecte del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics (Universitat d'Alacant). Ha hagut dues versions diferents de Bitextor. La versió inicial (1.0) va ser desenvolupada per Enrique Sanchez Villamil. En la segona, Bitextor va ser re-dissenyat i desenvolupat des de zero mantenint només la idea original . Aquest segon desenvolupament ha estat realitzat per Miquel Esplà i Gomis.

Ambdues versions han estat supervisades per Mikel Forcada Zubizarreta, membre del grup d'investigació Transducens a la Universitat d'Alacant.

Descàrregues

La versió 3.0.0 de Bitextor ha estat llançada el 22 d'abril de 2009 mitjançant la pàgina web de Bitextor en SourceForge. Es pot seguir el desenvolupament al servidor SVN del projecte.

Dependències de paquets/aplicacions

Bitextor només ha estat provat sobre sistemes GNU/Linux: Per a fer-lo funcionar són necessaris tots els següents paquets/aplicacions:

Construcció i instal·lació

Documentació d'usuari

Podeu trobar documentació d'usuari al Wiki del projecte.

Llicència

Aquesta aplicació ha estat llançada sotaGNU Llicència Pública General .


Valid XHTML 1.0 Transitional Última actualització: abril de 2009